Lep pozdrav

Vabilo na planinski izlet
UEl2

Planinarjenje po najlepših gorah in pokrajinah vzhodne Srbije, od sobote 1. 7. do sobote 8. 7. 2023

Planinarjenje po najlepših gorah in pokrajinah vzhodne Srbije, od sobote 1. 7. do sobote 8. 7. 2023
Gorstva so edinstveno naravno bogastvo Srbije, ki se ponašajo z gorskimi jezeri in slapovi, gostimi gozdovi, pašniki in smučišči ter s petnajstimi vrhovi, ki presegajo 2000 metrov višine. Nam najbolj znane srbske gore so Kopaonik, Tara, Zlatibor in Stara planina. Enako edinstvena, še neodkrita in nedotaknjena narava krasi številne druge gore, nekatere izmed teh bomo obiskali na našem planinarjenju.
Tokrat bomo obiskali vzhodni del Srbije, gorovje, ki je del Karpatsko-balkanskega gorovja in se razteza od Poljske, Slovaške, Romunije, Srbije in Bolgarije do Črnega Morja. Gorska veriga je mlada z raznoliko geološko strukturo, delno je podobna slovenskim goram, torej apnenčasta, delno granitna in kar je za gospodarstvo zelo pomembno, oplemenitena s pomembnim rudnim bogastvom. Videli bomo tudi ogromne izkope rude bakra.
Planinarjenja nam ne bo manjkalo. V organizaciji ne bomo pozabili na osebe s slabšo kondicijo, tako bomo za vsak dan potovanja organizirali, nič manj, zanimiv program, tudi za njih. Za to skupino v objavi še nimamo natančen načrt.
Email Marketing Powered by MailPoet