24. POHOD PO VELIKOLAŠKI KULTURNI POTI DNE 12.junija 2016

Pohod organizira PD Velike Lašče v juniju, prvo ali drugo nedeljo, ki je najbližje rojstnemu dnevu Primoža Trubarja, avtorja prve tiskane knjige v slovenskem jeziku.

Letošnji, 24. pohod po Velikolaški kulturni poti bo dne 12. junija. Start bo od 7.00 ure dalje v Velikih Laščah. Gre za 14 kilometrski lahkoten pohod po dolenjskih gričih, ki povezuje rojstne kraje Levstika, Stritarja in Trubarja.

Od osrednjega trga v Velikih Laščah pot vodi do cerkvice sv. Roka, naprej se spustimo do Retij, rojstne vasi avtorja Martina Krpana, Frana Levstika.

Pot nadeljujemo mimo Dvorske vasi, Male in Velike Slevice do Podsmreke, kjer stoji kašča iz časov Josipa Stritarja. Potem gremo mimo vasi Brankovo, Ulaka in se spustimo na Rašco, kjer je na idilični Trubarjevi domačiji zaključek poti s pogostitvijo, vedno so odlično pečene ribe in čevapčiči. V primeru lepega vremena je res, lep in lahkoten pohod, primeren tudi za tiste z manj kondicije. Običajno je startnina minimalna 2EUR, ob poti nas domačini pogostijo s čajem in kakšno domačo dobroto. Za prevoz od Rašce do Velikih Lašč je zagotovljen brezplačen kombi.

Vabljeni!

Zapisala:Liljana Drevenšek

Scroll to Top