DJURU V SLOVO…

Našemu Djuru v slovo….

Dragi Djuro,

bil si legenda slovenske zabavne glasbe 70-ih let,

bil si desetletja sodelavec RTV Slovenija,

bil si dolgoletni član PD RTV in bil si naš dober prijatelj….

Nekateri so te poznali desetletja, drugi le nekaj let.

Nekateri se te spominjajo kot super baskitarista pri posebnih projektih našega orkestra, drugi kot glasbenega urednika Radia Slovenija, tretji kot sodelavca Mediateke, ki pozna vsak glas, četrti kot prijaznega člana PD RTV, ki se je zmagoslavno zasmejal, ko je prispel na vrh hriba. Dolga leta si bil aktiven član Upravnega odbora PD RTV, skrbel si za našo opremo, pomagal pri pripravi Zbora članov in bil v predsedstvu, zaigral si z nekaterimi člani Ruševcev našo himno Planinski pozdrav, ob kateri smo se veselo zavrteli.

Koliko je bilo veselja in priprav, ko si bil dobri, stari dedek mraz naših otrok.

Kot dolgoleten, zvest član PD RTV, si bil tudi član naravovarstvenega odseka, rad si sodeloval pri čistilnih akcijah »očistimo Ljubljano«. Z veseljem si hodil na pohod ob Muri ob dnevu mokrišč. Vsako leto si šel s planinci na Krk. Povzpel si se na vrsto slovenskih vrhov. Skupaj smo bili v zimskih razmerah na dvatisočaku Debeli peči, spomnimo se tvojega veselja, ko sta z vodnikom stopila na vrh.

Lani spomladi si šel z nami na dogo turo od Socerba do Ankarana in si ob tabli Ankaran pozabil na ves napor.

Zanimiva je bila tura na Vremščico, izbral si krajšo varianto, ki se je sprevrgla v daljšo, vse smo obnili na šalo, dobrohotno si se nasmejal in naslednji dan si že drvel na kolesu, videli so tvoj bel čop v vetru in smejali smo se, da imaš dodaten trening po podaljšani turi prejšnjega dne….

Lani poleti smo obnemeli ob novici o tvoji bolezni, umaknil si se, podal v boj z boleznijo.  Razveselili smo se novic, da ti gre na boljše. Kako smo te bili veseli, ko si januarja prišel na Zbor članov PD RTV, objeli smo te in se veselili, da si zopet z nami. Slišali smo se, Djuro, če greš z nami na Muro. Rekel si, da rajši ne zaradi viroz. Se nam je zdelo, da je res boljše, da še malo počakaš… Čakali smo tvoj klic za pohod po Krku, klicali smo te. Rekel si, da le še govoriš z zdravnikom in najbrž greš in da te bo spremljala hčerka, da bo malo popazila nate. Veselilo nas je, da imaš tako krasno družino, ženo, hčerki in zeta, ki so pazili nate….Žal nisi šel z nami. Ivan ti je poslal slike, poročal o pohodu. Zahvalil si se za lepe slike in tako iskreno napisal, da si žalosten, ker nisi z nami. Tudi mi smo bili žalostni, ker nisi bil z nami, še pomislili pa nismo, da ne boš nikoli več z nami…Žal že naslednjo soboto, ko smo mi hodili po Jurčičevi poti, si se poslovil.

Dragi Djuro, težko nam je ob tvojem slovesu…hvala ti za vse. Izrekamo sožalje tvoji družini…

PLANINCI PD RTV

Zadnje slovo od našega Djura bo v petek 8. marca ob 14.30 uri iz kapele sv. Jakoba na Plečnikovih Žalah.

 

Scroll to Top