DOLOMITI V SEPTEMBRU 2018

DOLOMITI, NAJLEPŠE PANORAMSKE POTI – PD RTV, PD ISKRA LJ.

Z VODNIKOM PD RAŠICA PRIMOŽEM ZUPANČIČEM

                                                     13.9.-16.9. 2018 –4 dni   

Dolomiti so naravni park, zavarovani pod Unescovo svetovno dediščino in veljajo za najlepšo gorsko skupino Alp. Opevani tritisočaki, številne zavarovane planinske poti in planinske koče privabljajo planince iz vsega sveta. Cilj programa je opazovati glavne vrhove iz izbranih panoramskih poti. Cilj ni samo eno gorsko področje, ampak spoznati Dolomite od Bolzana do Sextna in ocenjevali katera skupina je lepša. Težavnost izbranih poti je lahka, občasno srednje težka vendar brez zavarovanih planinskih poti in je primerna za vsakega planinca.

13.9. četrtek

SEXTEN DOLOMITI-MONTE PIANA 2305m                                                                                           Odhod v zgodnjih jutranjih urah na dogovorjenem mestu v Ljubljani. Vožnja bomo začeli po gorenjski avtocesti. Mejo z Avstrijo bomo prečkali v predoru Karavanke in nadaljevali po Avstriji, mimo Beljaka, Spitala, Lienza v Italijo. Avtobus nas bo pripeljal v bližino jezera Misurina, kjer bomo začeli s planinskim izletom na Monte piano od koder so tri Cine kot na dlani. Od koče Bosi bomo naredili krožno pot na sam vrh in občudovali številne ostanke iz 1. svet. vojne, saj področje velja za muzej na prostem. Vrnili se bomo lahko s terenskim vozilom do avtobusa za doplačilo cca. 8 EUR (v obe smeri 12 EUR). Vožnjo bomo nadaljevali mimo Cortine, prelaza Falzarego in Pordoi v dolino Fasa, kjer se bomo nastanili v hotelu, večerja.

Skupne hoje  3-5 ur, v.r. 240-640 m,  skupne vožnje cca. 350 km)

14.9. petek         

SKUPINA AMPEZZANER-IZ PRELAZA FALZAREGO NA PRELAZ GIAU, NUVOLAU 2575m               

Zjutraj, po zajtrku, se bomo z avtobusom odpeljali nazaj pod prelaz Falzarego in se z vzpenjačo vzpelii do koče Scoiattoli 2255m, katera stoji pod petimi skalnimi stolpi vredni občudovanja. Sestopili bomo do koče 5 Torri in se ponovno vzpeli mimo koče Averau na goro Nuvolau 2575m, skalni stolp na vrhu katerega so postavili planinsko kočo. Sestopili bomo na Prelaz Giau, kjer nas bo čakal avtobus. Povratek v hotel, večerja.  (doplačilo za vzpenjačo cca. 8 EUR skupne hoje cca. 4 ure, v.r. 400m, skupne vožnje cca. 150 km)

15.9. sobota           

SKUPINA ROSENGARTEN-KROŽNO POD VAJOLET ŠPICAMI ČEZ PRELAZ CIGOLADE 2550m

Zjutraj, po zajtrku, bo sledila vožnja po dolini Fasa do kraja Vigo, od koder se bomo z vzpenjačo vzpeli na Ciampedie 1997m, kjer bomo začeli krožen pohod pod mogočnimi Špicami Vaiolet. Na poti se bomo lahko okrepčali v številnih planinskih kočah in občudovali skalne stolpe skupine Rosengarten. Povratek v hotel, večerja. 

 (doplačilo za vzpenjačo cca. 15 EUR, skupne hoje 5-6 ur, v.r. 670m, vožnje cca. 50km)

16.9. nedelja

SKUPINA MARMOLADA-IZ PRELAZA FEDAIA NA PRELAZ PORDOI MIMO KOČE VIEL DEL PAN 2432m

Zjutraj, po zajtrku bomo zapustili hotel in se z avtobusom odpravili na prelaz Fedaia,  pod Marmolado, najvišjim vrhom v Dolomitih. Po travnih pobočjih z lepimi razgledi na Marmolado bomo prečili mimo številnih planinskih koč in sestopili proti prelazu Pordoi, kjer nas bo čakal avtobus.

Nadaljevali bomo vožnjo z avtobusom nazaj domov.

(skupne hoje cca. 3-4 ure, višinska razlika 500m, vožnje cca. 400 km)

Vrstni red izletov se bo prilagajal vremenu. V primeru zelo slabega vremena bo program spremenjen.

V ceno potovanja 320,00 EUR je vključen polpenzion v hotelu (3x), v dvoposteljnih sobah, prevoz z avtobusom, cestnine, zdravstveno zavarovanje z asistenco (starejši od 70 let doplačajo za zavarovanje) ter stroški organizacije in vodenje izleta. Cena velja pri minimalnem številu 32 udeležencev.

Doplačila po programu : 31,00 EUR

Hotel nudi strežno večerjo (3 hodni meni na predhodno izbiro in solatni bife) in bogat samopostrežni zajtrk, Wi-Fi.

Zavarujete lahko riziko odpovedi potovanja (možno do 80. leta) v znesku 14 EUR, kar plačate ob prijavi potovanja. Prijava potovanja je dokončna s plačilom akontacije 120,00 EUR do 1.3.2018, oz. do zasedenosti prostih mest. Celoten znesek je potrebno plačati do 3.9.2018.

Prijave sprejema Primož Zupančič po tel. 041 612 778 ali po e pošti: zupancic.pz@gmail.com do 15.2.2018.  Po potrditvi prijave vam bomo posredovali bančni račun in sklicno št. za plačilo potovanja.

Scroll to Top