Gradiška tura nad Vipavo, 11. maja 2013

Gradiška tura (793 m) nad Vipavo po zavarovani plezalni poti (ferati) v soboto, 11. maja 2013
Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  19:00.

Z avtobusom se bomo peljali do vasi Gradišče nad Vipavo. Po zavarovani plezalni poti (ferati) se bomo povzpeli na Gradiško turo in nadaljevali pot do Furlanovega zavetišča pri Abramu. Po želji se boste lahko okrepčali s hišno specialiteto njoki na različne načine (z govejim golažem 5€, z jurčki 6€, z divjačino 8€). Po počitku bomo po lažji poti sestopili do vasi Gradišče.

Med vzponom se bodo udeleženci seznanili s pravilno uporabo samovarovalnega kompleta na zavarovanih plezalnih poteh (opremljene s klini in jeklenicami).

Hoje skupaj z vzponom po ferati bo približno 6 ur.

Obvezna oprema: čelada, samovarovalni komplet, dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik,vetrovka, rezervna majica, pulover, kapa, rokavice, čokolada, dva ali trije sendviči in vsaj 2 litra tekočine.

Čelado in samovarovalni komplet si lahko sposodite v društvu – informacije Ivan Samide, 01/475 37 03.

Izlet bo vodil Miran Muhič (041 281 431).
Prijavite se do torka, 7. maja  2013 na e-naslov miran.muhic@uni-mb.si ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet: člani PD RTV Ljubljana in zaposleni na RTV SLO 10 € (nečlani 20 €).  

Prispevek vključuje prevoz in organizacijo izleta.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Gradiška tura 2013). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top