Izlet na Brano (2.252 m)

Izlet bo v nedeljo, 14. septembra 2014
Odhod ob 6:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Kamniške Bistrice, kjer bomo začeli pohod  proti Koči  na Kamniškem sedlu. Do tu bomo hodili  okoli 4 ure. Po krajšem počitku bomo krenili proti vrhu najprej po nadelani stezi, nato pa zavili  na dobro markirano pot, ki nas bo vodila na ploščato pobočje in naprej proti vrhu. Od Koče  na Kamniškem sedlu do vrha bomo potrebovali dobro uro.  Kdor oceni, da nima dovolj kondicije, da bi nadaljeval proti vrhu, nas lahko počaka pri Koči od koder so tudi lepi razgledi v Logarsko dolino in v Ljubljansko kotlino.

Brana je ”domača” gora Kamniškega sedla od katere so zelo lepi razgledi tako na Kamniške Alpe kot tudi na Julijce. Ni pretirano zahtevna vendar je za pristop nanjo potrebno imeti kar dobro kondicijo (višinska razlika od Doma pri Kamniški Bistrici znaša  kar 1600m!).  

Z vrha Brane bomo sestopili  po isti poti nazaj, kjer nas bo čakal avtobus.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko/bundo, rezervno majico, pulover, kapo. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči.  Začetkom septembra  je v hribih  lahko prijeten poletni dan ali pa hladni jesenski, zato prilagodite opremo po vremenski napovedi.

 Izlet bo vodil Matjaž Medvedšek.

Prijave do četrtka, 11.  septembra  2014 sprejema Miran Muhič (miran.muhic@um.si, 041 281 431) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO in 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom).

Najkasneje 3 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Brana 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih. V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top