Izlet na Ljubeljsko Babo 30.06.2013

Ljubeljska Baba ali Košutica (1968 m)
Odhod ob 6:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano okoli  17:00.

Vitek stožec, ki s “foušijo” zre v veličasten greben Košute. Verjetno se počuti zapostavljenega in odrinjenega. A za obisk se mu ni treba bati.

Z avtobusom se bomo pripeljali do adrenalinskega parka malo pred vrhom mejnega prehoda Ljubelj in od tam nadaljevali proti pl. Korošica. S Planine Korošica je do vrha Košutice uro in pol. Premagati je treba malenkost več kot 400 metrov višinske razlike. Na vrh se bomo povzpeli po nezahtevni poti, ki je dostopna vsem.Povratek bo preko starega Ljubelja na mejni prehod Ljubelj, kjer nas bo čakal avtobus.

Hoje bo približno 6 ur, manj pripravljeni lahko skrajšate hojo samo do planine Korošica.

Izlet vodi Drago Car (dragoc57@gmail.com) tel 041727847 in Jan Skoberne (jan.skoberne@ljubljana.si) tel 041707795 pri katerih se lahko prijavite in tudi dobite dodatne informacije.

Oprema:  oblačila in obutev za sredogorje (planinska obutev, primerna oblačila za ta letni čas). Ne pozabite, da je v tem letnem času UV indeks sevanja najvišji, torej kreme z visokim zaščitnim faktorjem imejte s seboj!

Hrana in pijača: večinoma iz nahrbtnika. Koča na planini Korošica je tudi odprta.Zagotovo pa tam dobite izvrstne ajdove žgance.

Stroški za izlet: člani PD RTV Ljubljana in zaposleni na RTV SLO 10€  (nečlani 13€)
Prispevek vključuje prevoz in organizacijo izleta.

Prijave najkasneje do 26.06 do 12:00 ure, oz. do dopolnitve razpoložljivih mest. (avtobus bo 30 sedežni ali manj odvisno od prijav). Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Ljubeljska Baba 2013). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.Plačilo je možno tudi na dan odhoda.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top