Izlet na Malo goro nad Ribnico (910 m) v soboto, 20. oktobra 2012

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17:00.

Z avtobusom se bomo peljali do kmetije Seljan nad Ribnico in se nato po Ribniški naravoslovni poti peš povzpeli do Koče pri sveti Ani na Mali gori (910 m, točka razširjene SPP). Po krajšem postanku in malici pri koči se bomo sprehodili do naravne znamenitosti Stene svete Ane, kjer se nam odpre lep razgled proti Kamniško Savinjskim Alpam, Posavskem in Zasavskem hribovju ter delu Dolenjske. Med sestopom si bomo ogledali še Francetovo jamo (569 m), redek kraški pojav na Dolenjskem.

Hoje bo približno tri ure.

 

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, rokavice, čokolado, dva ali tri sendviče in vsaj 1 liter tekočine.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.
Prijave do četrtka, 18. oktobra 2012 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si , 041 327 856) ali preko spletne strani www.pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša za člane PD RTV Ljubljana  5 € za otroke (nečlani 8 EUR) in 10 € za odrasle  (nečlani 13 EUR).  Prispevek vključuje prevoz, ogled Francetove jame in organizacijo izleta.

Dodatni popusti za člane PD RTV Ljubljana:

  • en otrok plača polno ceno izleta;
  • drugi otrok iz iste družine ima 50% popusta;
  • tretji in vsak naslednji otrok iz iste družine ima 100 % popusta (ne plača nič);
  • en starš iz iste družine plača polno ceno izleta;
  • drugi starš iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Mala gora 2012). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.


Scroll to Top