Izlet na Menino planino v nedeljo, 11. dec. 2011

Vodniški odsek PD RTV Ljubljana organizira

izlet na
Menino planino

v nedeljo, 11. decembra 2011.

 

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 20:00.

Z avtobusom se bomo peljali preko prelaza Črnivec in skozi Gornji Grad do kmetije Semprimožnik (812 m), od koder se bomo po gozdni poti sprehodili do doma na Menini planini (1453 m). Po malici v domu se bomo povzpeli na najvišji vrh Menine planine Vivodnik (1508 m) in si z razglednega stolpa ogledali velik del Slovenije (proti vzhodu podolgovat hrbet Menine, ki se nadaljuje v Dobrovljah, še naprej pa Paški Kozjak, Boč in Donačko goro; proti jugovzhodu je Posavsko hribovje z Veliko planino, Kumom, Mrzlico, Lisco in Bohorjem, zadaj pa so Medvednica in Gorjanci; na jugu vidimo v bližini hribovje Šipek med Tuhinjsko dolino in Črnim grabnom, na obzorju pa Snežnik, Javornike in Nanos; najlepši je pogled proti zahodu, kjer so za Veliko planino vrhovi Savinjskih Alp, levo od njih pa Škofjeloško pogorje, Jelovica in del Julijcev s Triglavom; od zahoda proti severu se dvigajo Lepenatka, Veliki Rogac, Olševa, Raduha in Peca ter na severu najprej nad Gornjo Savinjsko dolino Golte, za njimi pa Uršlja gora, Paški Kozjak in Pohorje). Preko Špica (1499 m) bomo sestopili v dolino in se skozi Savinjsko dolino in preko Trojan vrnili v Ljubljano.

Hoje bo predvidoma 6 ur.

V hribih so že zimske razmere, zato temu primerno oblecite pohodne hlače in zimsko bundo, obujte visoke pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte rezervna topla oblačila, sončna očala, gamaše (sneg!), pulover, kapo, šal, rokavice, nogavice, čokolado, suho sadje, sendvič in vsaj 1 liter tekočine (najbolje vroči čaj).

V planinskem domu nudijo tople jedi (ričet, jota, …).

Izlet bosta  vodila Miran Muhič in Erika Bizilj, oba vodnika PZS.
Prijave do četrtka, 8. decembra do 12:00 sprejema Miran Muhič

(miran.muhic@uni-mb.si , 041 281 431) ali preko spletne strani www.pdrtv.si.

Cena izleta je 10 € (cena vključuje prevoz ter stroške organizacije in vodenja izleta).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva: SI56 0222 2001 2109 437; naslov PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana, namen Menina planina  2011. Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top