Izlet na Ratitovec, 18.5.2013

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano okoli  17:00.

Ratitovec je najvišja gora predalpskega sveta v Sloveniji, izredno lepo razgledišče, tako na Julijske Alpe kot na Selško dolino in bližnje vrhove (Blegoš,  Porezen). Sestavljen je iz več vrhov, vsi nanizani na dolgem travnatem hrbtu. Najvišji med njimi je Altemaver (1658m). Mi se bomo povzpeli na malo nižji Gladki vrh (1667m), ki stoji tik nad planinsko kočo.

Peljali se bomo do kmetije Prtovč, ter se povzpeli po poti znani pod imenom Razor do vrha in naprej do koče (nekaj več kot 2 uri hoje). Spustili se bomo po poti imenovani Poden nazaj na kmetijo Prtovč. Tura je primerna za vsakogar s kondicijo.

Hoje bo približno 6 ur in tehnično nezahtevna.

Izlet vodi Matjaž Medvedšek (matjaz.medvedsek@latina.si; 041 820 960) pri kateremu se lahko prijavite in tudi dobite dodatne informacije.

Oprema: običajna oblačila in obutev za sredogorje (planinska obutev, primerna oblačila za ta letni čas). Ne pozabite, da je v tem letnem času UV indeks sevanja najvišji! Torej ne pozabite na kremo za zaščito pred soncem!

Hrana in pijača: iz nahrbtnika ali v koči

Prispevek za izlet: člani PD RTV Ljubljana in zaposleni na RTV SLO 10 € (nečlani 20 €).  

Prispevek vključuje prevoz in organizacijo izleta.

Prijave najkasneje do 16.5. do 12:00 ure, oz. do dopolnitve razpoložljjivih mest.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Ratitovec 2013). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top