Izlet na Trstelj

Planinsko društvo RTV Ljubljana

in Svet delavcev RTVS

vabita  na TRSTELJ 

v nedeljo, 8. decembra 2019

PREVOZ JE BREZPLAČEN

Odhod ob 7:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek proti večeru.

Rezultat iskanja slik za trstelj

Odpeljali se bomo proti primorski, naš cilj je tokrat  643 m visok TRSTELJ. Pot bomo pričeli v Potoku pri Dornberku, do vrha bo 2 uri hoje,  550 višinskih metrov vzpona. V lepem vremenu si obetamo razglede proti Čavnu, Trnovskemu gozdu, Julijcem, Dolomitom in do morja. Malo pod vrhom je Stnjenkova koča, kjer bo možno nekaj okrepčila. Ena skupina bo pot nadaljevala še 3 ure do Cirja, druga se bo do tam lahko odpeljala z avtobusom. Na Cirju je zanimiv zgodovinski Pomnik braniteljem slovenske zemlje.

Celotna pot je lahkotna po gozdu, kolovozih, cesti in je primerna za vse starostne skupine.

Vodniki: Drago Car s sovodniki.

Prijave in dodatne informacije Drago Car, tel 041 727 847, Liljana Drevenšek, tel 040 256 457

Naš donator Svet delavcev RTVS bo v celoti pokril stroške prevoza in bo izlet BREZPLAČEN. Prednost pri prijavah imajo zaposleni v javnem zavodu RTVS, njihovi družinski člani, upokojenci in člani PD RTV. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možno nekaj okrepčila po lastnem izboru na povratku.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro uhojene pohodne čevlje z dobrim podplatom, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in vetrovko, zaščito pred morebitnim dežjem. Če uporabljate pohodne palice, jih vzemite s sabo. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top