Izlet z Martinom Krpanom od Pivke do Šilentabra, 6. oktobra 2012

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Pivke, kjer nas bo pričakal čisto pravi Martin Krpan. Skupaj z njim bomo prehodili del  Krožne poti vojaške zgodovine ter se povzpeli na  Primož (718 m), kjer si bomo ogledali podzemno utrdbo, ki je bila ena najbolj utrjenih točk v Alpskem zidu ob italijansko-jugoslovanski meji v času prve svetovne vojne, in na Šilentabr (751 m), kjer je nekoč stala največja trdnjava vseh časov v Sloveniji. Pod utrdbo se je leta 1635 odvijala ena najpomembnejših bitk v zadnjem velikem kmečkem uporu na Slovenskem. Z vrha je čudovit razgled na Košansko dolino, Brkine in Italijo. Na Šilentabru se nahaja tudi prelepa cerkev Sv. Martina z ostanki fresk iz 15. stoletja. S Šilentabra bomo sestopili do vasice Zagorje pod Snežnikom, kjer nam bo Martin Krpan pripravil piknik. Kdor bo želel, bo lahko zajahal njegovega konja Kobilico.

Hoje bo približno tri ure.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, rokavice, čokolado, sendvič ali dva in vsaj 1 liter tekočine.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.

Prijave do četrtka, 4. oktobra 2012 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si , 041 327 856) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša za člane PD RTV Ljubljana 5 € za otroke (nečlani 8 EUR) in 10 € za odrasle  (nečlani 13 EUR)  Prispevek vključuje prevoz ter hrano in sok na pikniku. 

Popusti:

 

  • en otrok plača polno ceno izleta;
  • drugi otrok iz iste družine ima 50% popusta;
  • tretji in vsak naslednji otrok iz iste družine ima 100 % popusta (ne plača nič);
  • en starš iz iste družine plača polno ceno izleta;
  • drugi starš iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta.

 

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Šilentabr 2012). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Scroll to Top