KRALJEVA ŠPICA 16. AVGUST 2020

 Planinsko društvo RTV Ljubljana                                                    

vabi na Kraljevsko špico (1912m)                                               

v nedeljo, 16. avgusta 2020

Zbor:   ob 5.30 uri na parkirišču pri Hali Tivoli

Povratek:   v večernih urah

Prevoz bo izbran glede na število udeležencev

Iz Ljubljane se bomo peljali  proti Kranjski gori in Trbižu do naselja Rabelj (Cave del Predil), kjer bo izhodišče naše poti. Pot tehnično ni zahtevna, vendar je strma in zahteva določeno kondicijsko pripravljenost. Najprej se bomo povzpeli na Malo Kraljevsko špico na kateri stoji zanimiv križ, v celoti izdelan iz rudarske opreme opuščenega rudnika. Pot bomo nadaljevali proti vrhu Kraljevske špice, ki ga bomo dosegli po slabih treh urah hoje. Skupaj bomo premagali 900 višinskih metrov. Za trud bomo poplačani s čudovitimi razgledi na Rabeljsko jezero in zahodne Julijce.

Strošek prevoza in organizacije  je 15 eur.

Vzemite malico in dovolj pijače.  Ne pozabite na pohodne palice, zaščito proti soncu, primerno obutev, oblačila in osebne dokumente. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Po pohodu bomo imeli postanek ob Rabeljskem jezeru, kjer bo možnost osvežitve ob pijači, za najpogumnejše pa tudi v hladnem jezeru.

Pridružite se nam lahko tudi vsi, ki se ne boste udeležili pohoda in bi želeli preživeti dan ob Rabeljskem jezeru.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Vodnik: Marjan Klančar, vodnik pripravnik: Marko Gale

Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291

Lepo vabljeni!

Scroll to Top