MOLIČKA PEČ v soboto 10.oktobra 2020

Planinsko društvo RTV Ljubljana                                         

vabi na

Dleskovško planoto z obiskom Moličke peči(2029m) in okoliških vrhov

 v soboto, 10.oktobra 2020

Zbor:  ob 6:00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli

Povratek:  v večernih urah

Iz Ljubljane se bomo peljali  proti Kamniku in pot nadaljevali proti Gornjemu Gradu. Pred prelazom Črnivec se bomo usmerili proti Lučam in pot nadaljevali preko doline Podvolovljek na planino Ravne(Veža), ki bo izhodišče naše planinske poti.

Preko planine Polšak se bomo mimo Križevnika in Poljskih devic najprej povzpeli na Moličko peč in se pedvidoma preko Velike Zelenice in Velikega vrha vrnili na izhodišče.

Skupne hoje bo 7-8ur, vzpona približno 800 višinskih metrov. V lepem vremenu se nam obetajo čudoviti razgledi na Dleskovško planoto, najvišje vrhove Savinjskih alp, z Ojstrico v ospredju in na Robanov kot.  Občudovali bomo tudi macesne, ki se počasi odevajo v jesenske barve. Pot tehnično ni zahtevna, vendar zahteva fizično pripravljenost.

Strošek prevoza in organizacije  je 15 eur, prijave do četrtka 8.10.2020.


Zaradi omejitve števila udeležencev, pohitite s prijavo.

Vzemite malico in dovolj pijače.  Ne pozabite na pohodne palice, zaščito proti soncu, kapo, rokavice in ustrezna topla oblačila. Obvezna je primerna obutev za visokogorje. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača iz nahrbtnika.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Organizacija v skladu z navodili NIJZ. Uporaba zaščitne maske je obvezna.

Vodnik:  Marko Gale s pomočnikom

 Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291

 Lepo vabljeni!

Scroll to Top