PD ISKRA LJUBLJANA vabi na MADŽARSKO 17. marca

Vulkanski stožci ob Blatnem jezeru

 (Balaton H) Badacsony 105 – 438 m in Kisapati 130 m – Szent Győergy Hegy 415 m

Čas in kraj odhoda

Odhod v soboto, 17. 3. 2018 ob 5.45 izpred RTV Ljubljana in ob 6.00 uri P+R Dolgi most

na Viču. Prevoz bo organiziran, prijave do srede 14.3. 2018 do 19.00 ure zaradi organizacije

prevoza in možnosti naročanja bograča na povratku v Lendavi.

Vodnik-i

Jan Skoberne in Štefan Kozak, predsednik PD Lendava.

Potek izleta

Planinsko potepanje po lahkih planinskih poteh Madžarske dežele bo doživetje iz Panonske ravnice od višinske kote Badacsony 105 m – 438 m in Kisapati 130 m – Szent Gyoergy Hegy 415 m. Da pa dospemo do izhodiščnih točk, se pripeljemo v Lendavo po dva planinska prijatelja, ki nas bosta vodila na poti. Nadaljevali bomo preko mejnega prehoda Dolge Vasi preko Redicsa, Zalaegerszega proti Balatonu, kjer bo že opazen najlepši vulkanski stožec Szent Győergy Hegy 415, viden z bazaltnimi orglami visokimi preko 30 m, v kolikor bo čas dopuščal se bomo spustili tudi v na novo odkrito ledeno jamo. Drugi del pohoda pa bo izvršen iz kraja Badacsony ob Blatnem jezeru na vrh Badacsony. Tu stoji razgledni stolp in se bomo individualno povzpeli na vrh, od koder se odpira prekrasen pogled do Donačke gore, Boča, Ivanščice, Ravne gore in Pohorja, če bo vreme ugodno. Na povratku se bomo preko Dolge Vasi vrnili v Lendavo in tu dan zaključili z analizo planinskega potepanja po Madžarskem, se družili ob bograču in zaplesali, če bo zato ustvarjeno razpoloženje.

Značaj ture (izleta)

Pot je lahka, skupne višinske razlike je na prvem vzponu 285 m, na drugem 333 m, prehodili jo bomo v približno 4,5 – 5 urah.

Oprema

Primerna obutev z dobro narezanim podplatom in oblačili, glede na vreme, vedno je pri roki palerina in krema za sončenje, pohodne palice, energetski prigrizki, pijača in sendviči iz nahrbtnika. Na vmesnih točkah bo možnost nakupa manjkajoče hrane.

Strošek

Strošek prevoza bo definiran glede na število udeležencev. V Lendavi si bomo privoščili enolončnico- bograč (skupinsko predhodno naročilo 5,0 €).

Prijave

Prijava na spletni strani planinskega društva Iskra Ljubljana, do srede do 19. ure. 

Dodatne informacije

Jan Skoberne, 041 707 795

Scroll to Top