PD RTV in PD PTUJ vabita na Koroško v soboto 30.julija 2022

Za tiste, ki jim je Vrtača prezahtevna tura, vas vabimo na pohod po Koroški, po zelenih gozdovih Šteharnikovega vrha. Gre za lažjo planinsko pot po gozdovih, prostranih jasah, kjer se odpirajo čudoviti razgledi na Uršljo goro, Peco, Pohorje, Olševo, Svinjo planino, Obir in ostale hribe. V tem poletnem času nam gozdovi nudijo prijetno senco, senožeti pa pogled na številne travniške cvetlice. Seveda pa je to čas nam ljubih borovnic, ki so zaščitni znak koroških gozdov. Podali se bomo po prelepih koroških poteh in na eni od prijetnih turističnih kmetij poizkusili pravo koroško malico. Na izlet se bomo tudi tokrat podali z vlakom, ki nas bo popeljal po zeleni Dravski dolini.

Pohodniki iz Ljubljane bomo šli z vlakom ob 5.05 in pridemo v Maribor ob 7.15. Tu se bomo pridružili pohodnikom s Štajerske, vlak iz Maribora bo odpeljal ob 7.50. Z vlakom se bomo peljali do Dravograda od koder sledi hoja na razgledni Sveti Križ. Pot nas bo nato vodila po obronkih Šteharnikovega vrha do turistične kmetije Spodnji Lečnik, kjer bomo poizkusili domače koroške dobrote. Pot bomo nadaljevali v Ravne na Koroškem, kjer bomo ponovno vstopili na vlak in se odpeljali proti Mariboru in v Ljubljano, kamor prispemo okoli 22.00 ure.

Opremite se planinsko za sredogorje (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik,…) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in na domačiji  Spodnji Lečnik.

Strošek izleta znaša 7 EUR. Starejši in upokojenci lahko koristite brezplačno vozovnico za vlak oziroma si vsi ostali vozovnico IJPP kupite sami, koristimo vikend popust. Vodnik bo Uroš Vidovič, PD PTUJ. Dodatne info Liljana 040 256 457.

Scroll to Top