PD RTV vabi na ŽBEVNICO, KAVČIČ, GOLIČ, KOJNIK…19.MAJA

PD RTV vabi na pohod na Primorsko, greben se razprostira od hrvaškega dela Žbevnica, ki je visoka 1014 m nadmorske višine pa na slovensko stran, kjer so vrhovi Kavčič, Golič, Kojnik…vsi  visoki okoli 900 m. Ne gre za veliko višincev vzpona, je pa greben razpotegnjen in nudi več ur lahkotne hoje in lepih razgledov. Upajmo na lepo vreme in poglede proti Učki in na drugi strani proti Slavniku, vmes pa na koprski in tržaški zaliv. Zdaj cvetijo potonke, narcise in drugo cvetje, bomo videli, ali se pravočasno izlije in posije sonce?

Predvideno je pet do sedem ur lahkotne hoje, vodnik bo Drago Car. Pot bomo prilagodili željam pohodnikov.

Odhod iz Ljubljane v soboto ob 6.30 pri Hali Tivoli, po potrebi bomo ustavili tudi na končni postaji šestice na Viču. Predvidoma se bomo zapeljali na hrvaško stran do vasice Brest, zato so potrebni dokumenti za prehod meje. Če bo le mogoče, bomo prehodili celoten greben in se spustili v Podgorje, kjer nas bo čakal prevoz. V primeru manjšega števila udeležencev, bomo opravili krožno turo. Predviden prihod do 18.00 ure.

Na poti ni možnosti okrepčila, zato imejte seboj dovolj pijače in malico. Ne pozabite na ustrezno opremo, nepremočljive čevlje, rezervno majico, flis in palerino.

Cena prevoza in vodenja je 10,00 eur. Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu. Prijave do četrtka 17.5. Prijave zbira Drago Car, tel 041 727 847 in Liljana Drevenšek, tel. 040 256 457.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo pohod prestavili.

Vabljeni!

Scroll to Top