PD RTV vabi na BOROVJE (BOROVLJE)(1476 m) in PLANICO (PVANIČCO) (1508 m) v soboto 20.maja 2023

PD RTV vabi planince in planinke v Karavanke. Naše izhodišče bo vas Dovje (700 m), od koder se bomo mimo hiš sprehodili do neoznačene poti ob potoku Sedučnik. Sledi vzpon do planine VRSE (1212 m), kjer bomo imeli krajši postanek in potem strmo zagrizli v greben na prvi razgledni vrh BOROVJE (1476m).

Z vrha nam razgledi sežejo na celotno zgornjesavko dolino, Triglav in vse vrhove okoli njega. Če se obrnemo na Karavanke pa s Kepo na čelu, preko Gubna,Dovške babe  do Stola.

Z Borovja se bomo spustili na preval Šija in ponovno strmo v hrib na drugi razgledni vrh Planica (1508 m). Kasneje se spustimo nazaj do sedla in se po grapi vrnemo na planino Vrse, kjer bomo imeli daljši postanek za osvežitev in malico iz nahrbtnika.

Pot bomo krožno delno po cesti, delno po nekdaj označeni planinski poti zaključili v vasi, kjer je bilo naše jutranje izhodišče.

Pot je neoznačena, delno tehnično zahtevna, v mokrem nevarna za zdrs. Pot bomo s postanki prehodili v 7-8 urah, premagali cca 900 višinskih metrov, primerna je samo za kondicijsko dobro pripravljene pohodnike.

Oprema primerna vremenskim razmeram,ustrezna obutev in pohodne palice.

ODHOD: TIVOLI 7.00 URI, prihod v poznih popoldanskih urah. Prevoz: kombi  Prispevek za prevoz in organizacijo je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 10 eur, za ostale udeležence 12 eur, za otroke do 15 leta brezplačno.

PRIJAVE zbira vodnik CAR Drago na telefon 041-727-847 do vključno srede do 16.ure, oz. do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena pohod odpade, prijavljeni bodo pravočasno obveščeni.

S  prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.

Scroll to Top