PD RTV vabi na Čisti vrh (1875m) v soboto, 4.junija 2022

Tokrat bomo obiskali Čisti vrh, enega izmed najbolj odmaknjenih in skrivnostnih predelov v naših gorah. Z vrha, ki je ujet med južni raz Lepega Špičja in Trente se nam odpre prečudovit razgled na večino najvišjih gora, ki kraljujejo nad dolino Trente. Zapeljali se bomo do naselja Soča in nadaljevali z vožnjo do Vasi na skali, ki bo izhodišče našega vzpona. Pot nas bo najprej vodila do opuščene Planine v plazeh, od koder se bomo predvidoma najprej povzpeli na vrh manj znane Velike Tičarice (1892m) in pot nadaljevali do sosednjega, Čistega vrha. Z vrha bomo sestopili nazaj na Planino v Plazeh, od koder se po poti vzpona vračamo na izhodišče. Skupaj bomo premagali približno 1000 višinskih metrov, hoje s postanki 7-8 ur.

Zbor: v soboto, 4. junija ob 5.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.   Povratek: v večernih urah.  Prevoz bomo izbrali glede na število prijav, predvidoma minibus.
Prispevek za stroške prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane in pridružene člane PD RTV 15 eur, za ostale udeležence 18 eur. Prijave do srede 1. junija 2022, oziroma zapolnitve prostih mest. 
Izleta se lahko udeležite tudi vsi, ki ne boste sodelovali na pohodu in bi želeli preživeti dan v Posočju.

Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Ne pozabite  na primerno obutev, oblačila, pohodne palice, zaščito proti soncu in dovolj pijače. V primeru napovedi slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.   

Vodnik:  Marko Gale s pomočniki.  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

                                                                                               

Izlet je v sodelovanju s PZS, vključen v akcijo “Slovenija planinari”. Vsi planinci lepo vabljeni!
Scroll to Top