PD RTV vabi na DOBRČO (1634m), v nedeljo 14. januarja 2024

Dobrča je 1634 m visoka gora v Kamniško-Savinjskih Alpah. Nahaja se med Tržičem in Begunjami, pod vrhom se nahaja planinska koča na višini 1478 m. Z vrha, na katerem je vpisna skrinjica z žigom, se nam v lepem vremenu odpre razgled na del Julijskih Alp, ter del zahodnih in osrednjih Karavank. Našo pot bomo pričeli v Brezjah pri Tržiču in se mimo Breške gore in klopce igralca Poldeta Bibiča najprej povzpeli do Koče na Dobrči, kjer bo možnost okrepčila (enolončnica, pijača). Od koče bomo pot nadaljevali na vrh Dobrče in predvidoma še na sosednji Šentanski vrh, ki je čudovit razglednik. Vračamo se po poti pristopa, delno preko Lešanske planine. Skupno bomo premagali približno 950 višinskih metrov, hoje s postanki približno 7ur.

Zbor: nedelja 14.1. ob 7.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v popoldanskih urah.  Prevoz bo prilagojen številu prijavljenih udeležencev.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 10 eur, za ostale udeležence 12 eur. Prijave do srede 10. januarja 2024, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Hrana in pijača iz nahrbtnika in v koči na Dobrči. Ne pozabite na zaščito proti mrazu , pohodne palice, dereze za sredogorje, gamaše in  rezervna oblačila. Opremo prilagodite zimskim vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna obutev za hojo v snegu.  V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev, (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Vodnik:  Marko Prijave in dodatne informacije na tel. št. 041 545 291,    Lepo vabljeni!  

Scroll to Top