PD RTV vabi na Golake, Veliki Modrasovec z zaključkom v Koči Antona Bavčarja na Čavnu

v nedeljo, 17. decembra 2017

Odhod ob 6.00 uri s parkirišča pri HALI TIVOLI, povratek v popoldanskih urah.

Rezultat iskanja slik za golake

Odpeljali se bomo proti primorski in na izvozu Logatec zavili proti Idriji. Na Molu v Logatcu bomo spili kavo. Z našo hojo bomo začeli v Vojskem. Nadaljevali bomo v smeri Kotlarja, Pustote, Mrzle Rupe in se najprej povzpeli na Srednji Golak. Od tam pa še na Mali in Veliki Golak. Naredili bomo 422m višinske razlike. Potem se bomo spustili do Iztokove koče pod Golaki in nadaljevali proti Prevalu Strgarija, mimo Bevške jame in se povzpeli na Veliki Modrasovec. Od tam se bomo spustili do Koče Antona Bavčarja na Čavnu. Tu bomo po želji tudi kaj pojedli. Avtobus nas bo čakal, tako, da nam ne bo potrebno pešačiti v dolino.  Predvidene hoje je 8 ur lahke hoje.

 

S seboj imejte bundo, pohodne hlače, majice za preoblečt, rokavice, kapo, čaj in nekaj za pojest.

V kolikor bo prijav manj kot 9, bomo pot skrajšali na 4 ure in ne bomo obiskali Velikega Modrasovca in Čavna. Pričeli bomo v Predmeji in se tja tudi vrnili. Naredili pa bomo 600 m višinske razlike. Štartali bomo ob 7.

Prijave do četrtka 14.12. na tel. 040 204 636 (Matjaž). Cena prevoza je 10 eur.  Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Lepo vabljeni!

Scroll to Top