PD RTV vabi na Goli vrh  ( 1787 m ) nad Jezerskim v soboto 24. septembra 2022

Planinci in planinke vabljeni na GOLI VRH nad Jezerskim. Naše izhodišče bo na Ravenski kočni na višini cca 1000 m od koder se bomo v dobri uri in pol povzpeli na  Jenkovo planino (1495 m). Jenkova planina leži na prevalu med Golim vrhom in Malo Babo. Na razpotju bomo zavili levo in sprva po mogočnem gozdu zagrizli v strmino, po slabi uri vzpona bomo prispeli na vrh, ki je gol-poraščen le s travo, kar mu je tudi dalo ime. Goli vrh je imeniten razglednik, domačini mu pravijo Jezerski balkon, saj smo v krogu velikih – Grintavec, Kočni, Dolgi hrbet,Mrzla gora,….

Pot je strma, tehnično nezahtevna, premagamo 800 višinskih metrov, vračamo se po poti pristopa. Vzpona je cca 3 ure, sestopa cca 2,5 ure, skupne hoje 5-6 ur.

Oprema za visokogorje. primerna vremenskim razmeram, dobra obutev in pohodne palice.

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Ob povratku možnost okrepčila ob Planšarskem jezeru.

ODHOD: TIVOLI ob 7.30 uri, prihod v popoldanskih urah

Strošek vodenja in prevoza: 10 eur za člane PD RTV, pridružene člane, zaposlene na RTV, za ostale 12 eur.

Prijave sprejema vodnik CAR DRAGO na telefon 041-727-847 do vključno četrtka 22.9.2022 oz.

do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena pohod odpade, prijavljeni bodo pravočasno obveščeni.

S  prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.  

LEPO VABLJENI.

Scroll to Top