PD RTV vabi na Goro pod Blegošem (Malenski vrh) v nedeljo 19.5.2024

PD RTV vabi v nedeljo 19.maja  planince in planinke v Škofjeloško hribovjene na krožno pot pod Blegošem in Starim vrhom.

Pot je tehnično nezahtevna in je primerna za vse planince. Začeli bomo v Javorjah na cca (700 m) nadmorske višine in se po gozdnih poteh dvignili do cerkve Marijinega vnebovzetja na Gori (1053 m).

Po krajšem počitku ob lepem razgledu bomo pot nadaljevali proti Jazbinam in se delno po poti Cvetja v jeseni se dvignili v Gorenjo Žetino do kmetije odprtih vrat pr Andrejonu, kjer bo možnost okrepčila (oz.iz nahrbtnika).Po postanku se pod Starim vrhom vračamo na naše izhodišče.

Skupne hoje s postanki je cca 5-6 ur.

ODHOD-TIVOLI ob 7 uri

POVRATEK v popoldanskih urah.

Prispevek za prevoz in organizacijo pohoda v višini 12 eur za člane oziroma 15 eur za nečlane PD RTV lahko nakažete na trr PD RTV ali v gotovini na pohodu.

PRIJAVE sprejema vodnik CAR Drago na telefon 041-727 847 do srede 15.05.

Prevoz (kombi – mali bus) odvisno od zasedenosti.

Opremo prilagodite vremenskim pogojem. 

 V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer boste prijavljeni pravočasno obveščeni. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev, (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top