PD RTV vabi na KREMPO v nedeljo 14. maja 2023

Tokrat bomo obiskali območje Kočevske Reke, enega najbolj pristnih in najlepše ohranjenih gozdnih rezervatov v Sloveniji. Zapeljali se bomo do naselja Borovec in se po Borovški krožni poti najprej povzpeli na Krempo. Travniki tik pod njenim sedlom so znani kot najjužnejše rastišče narcis pri nas. Običajno cvetijo maja, ko pobelijo tamkajšnje travnike, ki segajo vse do roba kanjona reke Kolpe. Pred drugo svetovno vojno so območje zaradi naravnih lepot in narcis poimenovali kar kočevska Švica. Borovška krožna učna pot je najbolj znana, ker se praktično dotakne pragozda Krokar. Pot vodi med stoletnimi bukvami in smrekami, preko obsežnih rastišč čemaža. Dostop na vrh Krokarja ter globje v gozni rezervat Pragozd Krokar ni dovoljen!

Skupno bomo prehodili okoli 10 km in premagali približno 450 višinskih metrov. Celotna pot ni zahtevna in je primerna tudi za otroke. Skupne hoje s postanki 4-5 ur. Po končanem pohodu bomo imeli predvidoma še postanek v skrivnostni Kočevski reki in si ogledali del Reškega jezera nad katerim kraljuje orel belorepec.

Odhod udeležencev s parkirišča pri Hali Tivoli ob 7.00.  Povratek v popoldanskih urah.  Prispevek za vodenje in organizacijo  je za člane PD RTV, zaposlene na RTV, njihove družinske člane, 10 eur, za ostale udeležence 15 eur, za otroke do 15 leta brezplačno. Prijave do srede, 10. maja 2023, oziroma zapolnitve prostih mest!  Pohitite s prijavo.  Ne pozabite na, zaščito proti vremenskim vplivom, ustrezna oblačila, hrano in pijačo Opremo prilagodite vremenski napovedi.  Hrana in pijača iz nahrbtnika.  V primeru napovedi slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.  S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno  sodelovanje na izletu.  Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.   Vodnik:  Marko Gale s pomočniki  Prijave in dodatne informacije:  tel 041 545 291 Lepo vabljeni!  

Scroll to Top