PD RTV vabi na KREMPO v nedeljo 26.maja 2024

Na tokratnem izletu bomo obiskali območje Kočevske Reke, kjer se razprostira eden najbolj pristnih in najlepše ohranjenih gozdnih rezervatov v Sloveniji. Zapeljali se bomo do naselja Borovec in se po Borovški krožni poti najprej povzpeli na Krempo. Travniki tik pod njenim sedlom so znani kot najjužnejše rastišče narcis pri nas. Običajno cvetijo maja, ko pobelijo tamkajšnje travnike, ki segajo vse do roba kanjona reke Kolpe. Pred drugo svetovno vojno so območje zaradi naravnih lepot in narcis poimenovali kar kočevska Švica. Borovška krožna učna pot je najbolj znana, ker se praktično dotakne pragozda Krokar. Pot vodi med stoletnimi bukvami in smrekami, preko obsežnih rastišč čemaža. Pragozd Krokar je od leta 2017 vpisan na UNESCO-v seznam svetovne naravne dediščine. Dostop na vrh Krokarja ter globje v gozdni rezervat ni dovoljen!

Skupno bomo prehodili okoli 10 km in premagali približno 450 višinskih metrov. Celotna pot ni zahtevna in je primerna tudi za otroke. Skupne hoje s postanki 4-5 ur. Po končanem pohodu bomo imeli predvidoma še postanek v skrivnostni Kočevski reki in si ogledali del Reškega jezera nad katerim kraljuje orel belorepec.

Odhod: nedelja 26.maj 2024, ob 7.30 uri s parkirišča pri Hali Tivoli.   Povratek: v popoldanskih urah.  Prevoz: mali avtobus. Prispevek za prevoz in organizacijo  je za člane PD RTV, zaposlene na RTV, njihove družinske člane, 12 eur, za ostale udeležence 15 eur, za otroke do 15 leta brezplačno. Prijave do srede, 22. maja 2024, oziroma zapolnitve prostih mest!  Pohitite s prijavo.  Ne pozabite na: zaščito proti vremenskim vplivom, ustrezna oblačila, hrano in pijačo Opremo prilagodite vremenski napovedi.  Hrana in pijača iz nahrbtnika.  V primeru napovedi slabega vremena pohod odpade, o čemer boste prijavljeni pravočasno obveščeni .  S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno  sodelovanje na izletu.  Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.   Vodnik:  Marko Gale  Prijave in dodatne informacije:  tel. 041 545 291 Lepo vabljeni!  

Scroll to Top