PD RTV vabi na Škrlatico v soboto, 21. julija 2018

Odhod ob 5.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 21h.

OPIS POTI:

Od parkirišča pri Aljaževem domu  v Vratih bomo zavili desno in po precej napornem vzponu šli mimo bivaka na Rušju, čez krnico Zadnji Dolek, prečili strmo melišče in se spoprijeli z dobro opremljeno, vendar zelo zahtevno potjo v steni Škrlatice. Do vrha naj bi potrebovali največ 6 ur. Sledi uživanje na vrhu in sestop po smeri vzpona, ki naj bi nam vzel kakšnih 5 ur.

Skupaj je predvideno okoli 9 ur naporne hoje, zato je izlet namenjen le zelo dobro izurjenim gornikom, ki obvladajo gibanje v visokogorju in imajo dovolj kondicije.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika.  Izlet bo vodil Andrej Lah .

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 18.7.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top