PD RTV vabi na MREŽCE (1965 m) v soboto 22..oktobra 2022

Planinci in planinke vabljeni na MREŽCE nad planino Lipanca. Naša pot se bo pričela pri Šport hotelu na Pokljuki -1280 m. Nadaljevali bomo preko planine Zajavornik – 1292 in po prečenju gozdne ceste se le-ta  združi s potjo od spomenika Pri Rupah in kasneje se priključi še kolovoz z izhodišča Medvedova konta.

Po krajšem vzponu pridemo v lep macesnov gozd , ki nas spremlja  do Blejske koče na Lipanci -1630 m in naprej vse do našega cilja.  Od koče nadaljujemo v smeri MREŽC po krajši strmejši poti, ki nas pripelje na vrh visok 1965 m, od koder se nam odprejo lepi razgledi proti Triglavu in vrhovom okoli njega, proti verigi Karavank, Bohinjskim goram, ….

Z vrha bomo vrnili po daljši poti do Blejske koče na Lipanci, kjer bomo imeli postanek, možnost hrane in pijače  (oz. iz nahrbtnika).

Pot ni zahtevna, mestoma je potreben zanesljiv korak, premagamo 700 višinskih metrov. Skupne hoje bo 5 – 6 ur brez vštetih postankov.

Oprema primerna vremenskim razmeram, ustrezna obutev in pohodne palice.

ODHOD: TIVOLI ob 7. uri, prihod v poznih popoldanskih urah.

Prevoz:  kombi – minibus  (odvisno od števila prijavljenih).

Prijave:  sprejema vodnik CAR DRAGO na telefon 041-727-847 do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena tura odpade, prijavljeni bodo pravočasno obveščeni.

Prispevek za stroške organizacije in prevoza: za člane PD RTV, zaposlene na RTV in pridružene člane 10 eur, za ostale 13 eur.

S  prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev 

(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/

Scroll to Top