PD RTV vabi na PANORAMSKO POT ČEMŠENIK pod JAVOROVIM VRHOM v soboto 23.4.2022

Planinci PD RTV vabljeni na Panoramsko pot Čemšenik. Naša pot se prične ob transformatorski postaji v dolini Kokre. Po gozdni cesti se v uri hoje dvignemo na višino 835 m,kjer stoji Dom Čemšenik. Naredimo kratek predah in nadaljujemo pohod proti BABI na višino 1119 m. Steza se dokaj strmo vzpne, na vrhu je vpisna knjiga in klopca z razgledomproti Krvavcu.
Pot nadaljujemo v smeri Javorovega vrha do 1.razgledne klopce, kjer nam seže pogled proti Kočnam, Grintavcu in Kalškem grebenu. Kmalu pridemo na odcep Panoramske poti, ki preči pobočja pod Potoško g. in Jav. vrhom. V nadaljevanju gre steza po gozdu in preide v strme travnike s prelepimi razgledi. Na poti nas čakata še dve klopci za krajši počitek in fotografiranje.Steza ponovno preide v gozd in se nadaljuje v smeri kmetije Krems, mi pa zavijemo na stezo proti domu Čemšenik. Pri domu bomo imeli daljši postanek, kjer je možnost hrane in pijače, sicer pa z nahrbtnika. Od tu se bomo odpravili po poti vzpona do našega izhodišča v Kokri.
Prehodili bomo cca 9 km in naredili dobrih 600 višinskih metrov vzpona. Sama pot načeloma ni zahtevna, ima pa nekaj strmih vzponov, na travniškem delu izpostavljena – v mokremnevarnost zdrsa, zato je potrebna previdnost. Obvezna ustrezna obutev, pohodne palice, oblačila primerna vremenski napovedi in primerna kondicijska pripravljenost.Pohod z vključenimi postanki bo trajal cca   5-6 ur.PREVOZ bo organiziran s kombijem oz. minibusom, odvisno od števila prijav. Cena 12 EUR po osebi.ODHOD TIVOLI ob 7.30 uri.PRIJAVE pri vodniku – CAR Drago 041-727-847 do vključno četrtka do 16. ure.V primeru slabega vremena izlet odpade. Prijavljeni boste pravočasno obveščeni.Lepo vabljeni

Scroll to Top