PD RTV vabi na sv. Ano in Planinco v nedeljo, 29.oktobra 2023

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi v nedeljo, 29. oktobra 2023 na pohod na sveto Ano in Planinco mimo Ledene jame. Peljali se bomo z mestnim avtobusom 19 B, ki iz Bavarskega dvora (Kozolec) odpelje ob 7.51 uri zjutraj. Izstopili bomo na postaji Jezero, se zbrali v gostišču in najprej okrepčali s kavico ali sokom. Vsi, ki se boste pripeljali z lastnimi vozili, bodide na zbornem mestu v Gostilnici Jezero pri Podpeči do 8.30 ure.
Po razmeroma strmi poti se bomo najprej odpravili do cerkvice sv. Ane (484 m nadmorske višine), od koder se nam bo odprl
najlepši pogled na Ljubljansko barje. Pot bomo nadaljevali do zaselka Planinca, se spustili do Ledene jame pod Krimom, nato pa nazaj do izhodišča pri Jezeru. Vso pot nas bo vodil vodnik Marko Gale.
Dolžina krožne poti je 8 km, skupnega vzpona je cca 400 m. Pot je lahka, trajala bo približno 3 ure. Če bo za koga pot predolga, se lahko pri Sv. Ani obrne in gre po isti poti nazaj v dolino.
Ne pozabite na malico, pohodne palice in na dovolj tekočine (morda tudi dežni plašč). Opremo prilagodite vremenski napovedi.
Prijave pošljite na miklic.marija@gmail.com do 28.10. 2023. (tel. 040 567 847)

Scroll to Top