PD RTV vabi na Svinjak v soboto 8. junija 2019

Odhod ob 6.00 uri s parkirišča pri HALI TIVOLI, povratek v večernih urah.

Glede imena našega cilja so delime, ali je pravilno Svinjak, ali Sovinjak ali morda Svitnjak. Gre za 1.653 m visok vrh pri Bovcu. Peljali se bomo do vasice Kal-Koritnica. Vzpeli se bomo z nadmorske višine 460 m, torej bo kar strm vzpon, vzpeli se bomo 1.200 višinskih metrov. Gre za kondicijsko zahtevno turo. Na vrhu je miniatura Aljaževega stolpa in žig. V lepem vremenu si obetamo odlične razglede…Ob zaključku ture pa mrzlo pivo in morda bovški štruklji…

S seboj imejte bundo, pohodne hlače, majice za preoblečt, rokavice, kapo, čaj in nekaj za pojest. V nahrbtniku imejte tudi palerino in rezervna oblačila v primeru dežja.

vodnik: DRAGO CAR, pomočnik: MARKO GALE

Prijave do četrtka 6.6. na tel. 041 727 847 (Drago). Strošek vodenja in prevoza je 15 eur.  Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu.

Lepo vabljeni!

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top