PD RTV vabi na tradic.medo pohod Loški potok 12.5.2018

PD RTV organizira tradicionalni medo pohod v Loški potok v soboto 12. maja v sodelovanju s PD ISKRA LJUBLJANA. Kot lani, bosta pohod vodila domačina, Jaka Bartol in Drago Car.

Iz Ljubljane bomo startali ob 7.00 uri pri Hali Tivoli. Vrnili se bomo v večernih urah.

Najprej se bomo povzpeli na hrib Loški potok (771 m nadm.višine) preko zaselka Bela voda in do oddajnika RTV po travnikih in senožetih ter gozdnih poteh do koče pri Ogenjci (žig na nadm. višini 1030 m). Sledi ogled muzeja in jame (kulturni spomenik). Tam je bila partizanska bolnišnica, ki so jo Italijani s pomočjo izdajalca leta 1942 likvidirali. RTV SLO je posnela nadaljevanko – Manj strašna noč.

Prvotno predvideno zahtevnejšo pot sta vodnika prilagodila in izbrala krajšo varianto, ki je prijetna, slikovita, dolga ca 5 ur. Pot je krožna in jo bomo ponovno zaključili v gostilni PRI KAPCU, kot lani. Imeli bomo možnost kosila, druženja, morda sledi presenečenje.

Cena prevoza je 10,00 eur, kosilo plača vsak dodatno.  Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.  Prijave do četrtka 10. maja. Prijave zbira Drago Car, tel. 041727847 in Liljana Drevenšek, tel 040 256 457.

Pazite na ustrezno opremo, obutev in nekaj malice ter tekočine.

Lepo vabljeni!

Scroll to Top