PD RTV vabi na Trdinov vrh (1178m) v soboto 4.februarja 2023

Trdinov vrh je najvišja točka v pogorju Gorjancev (hrvaško Žumberak). Po vrhu poteka meddržavna meja med Slovenijo in Hrvaško in je priljubljena izletniška točka slovenskih in hrvaških pohodnikov. Trdinov vrh na katerem stoji 90m visok telekomunikacijski stolp je tudi kontrolna točka Planinske transverzale PD RTV.

Izhodišče naše poti bo vas Gabrje v bližini Novega mesta, od koder se bomo usmerili proti Planinskemu domu pri Gospodični, ki nosi ime po izviru v neposredni bližini. Izvir je zavarovan kot kulturni spomenik; slavo mu je povzdignilo ljudsko izročilo o njegovi bajeslovni zdravilni vodi s pomlajevalno močjo, ki ga je zapisal Janez Trdina v bajki Gospodična. Pot bomo nadaljevali zložno skozi gozd in se v zadnjem delu strmo povzpeli do vrha. Do Gospodične se bomo predvidoma vračali krožno skozi pragozd Gorjanci, mimo Planinskega doma Miklavž in nadaljevali po poti pristopa do izhodišča. Premagali bomo približno 800 višinskih metrov, hoje s postanki 5-6 ur.

Zbor: sobota 4.2. ob 7.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v popoldanskih urah  Prevoz: minibus.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 12 eur, za ostale udeležence 15 eur, za otroke do 15 leta brezplačno. Prijave do srede 1. februarja 2023, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Možnost naročila pijače v Planinskem domu. (https://www.pzs.si/koce.php?pid=150 ) Ne pozabite na zaščito proti mrazu , pohodne palice, dereze za sredogorje, gamaše in  rezervna oblačila. Opremo prilagodite zimskim vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna obutev za hojo v snegu.  V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Vodnik:  Marko Gale s pomočniki.  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

Scroll to Top