PD RTV vabi na Veliki Risnjak (1528m) v nedeljo 23.junija 2024

Narodni park Risnjak je eden izmed najlepših Narodnih parkov Hrvaške. Nahaja se v Gorskem Kotarju in nas očara z veličastnimi kraškimi pojavi, ki se prepletajo z bujno vegetacijo. Spomladi in poleti so travniki pod vrhom Risnjaka prekriti z vsemi možnimi barvami cvetov. Cilj našega planinskega izleta bo Veliki Risnjak, ki je s 1528m najvišji vrh narodnega parka. Z vrha je zelo lep pogled na večino vrhov Gorskega Kotarja. Ob dobri vidljivosti pa nam pogled seže vse od Kvarnerja, Istre, Učke, prek slovenskega Snežnika, do Julijskih in Kamniško Savinjskih Alp in do Velebita na južni strani. Izhodišče naše poti bo Smučarski center Platak nad Reko. Pot ni zahtevna. Skupno bomo premagali približno 700 višinskih metrov in prehodili 15km. Hoje s postanki približno 6-7 ur. Sestop v smeri pristopa.

Odhod: nedelja 23.junija ob 6.00 uri s parkirišča pri Hali Tivoli.   Povratek: v popoldanskih urah.  Prevoz: mali avtobus.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 16 eur, za ostale udeležence 20 eurPrijave do srede 19. junija 2024, oziroma zapolnitve prostih mest.  Pohitite s prijavo.                                                                                                

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Ne pozabite na: zaščito proti soncu in morebitnim padavinam , pohodne palice in rezervna oblačila. Opremo prilagodite vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna obutev. V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer boste prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev, (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Vodnik:  Marko Gale   Prijave in dodatne informacije na tel. št. 041 545 291,    Lepo vabljeni!  

Scroll to Top