PD RTV vabi na Veliko Gradišče in Kokoš v nedeljo, 19.novembra 2023

Planinsko društvo RTV vabi na Kras, z obiskom dveh vrhov. Veliko Gradišče je 742 m visok vrh, ki se nahaja južno od vasi Lokev, kjer bo izhodišče naše poti. Najprej se bomo sprehodili do vasi Prelože in nadaljevali mimo izvira Vroček do vrha, na katerem stoji betonski kamen. V lepem vremenu se nam odpre lep razgled proti Slavniku, Vremščici, Nanosu, Trnovskemu gozdu, pa vse tja do vse do Krna in Triglava. Našo pot bomo nadaljevali do planinske koče na Kokoši (674m), ob meji z Italijo. V Koči bo možno okrepčilo saj nudijo različne jedi (jota, golaž z njoki, štruklji… za 7-9 eur). Vračamo se krožno, po prijetni poti skozi kraški gozd, mimo travnikov. Pot ni zahtevna in je namenjena najširšemu krogu udeležencev. Skupno bomo premagali približno 300 višinskih metrov in prehodili okoli 9km. Predvidene skupne hoje s postanki do 4h. Med vožnjo bo na poti dovolj časa za postanek in kavo.

Oprema primerna vremenskim razmeram, ustrezna obutev in pohodne palice.

Hrana in pijača v koči ali iz nahrbtnika.

ODHOD:  Parkirišče pod Halo TIVOLI ob 7.uri, prihod v popoldanskih urah.

PRIJAVE zbira vodnik Marko Gale na telefon 041 545 291 do vključno srede 15.novembra do 12.ure, oz. do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni. 

Prispevek za prevoz znaša 10 eur za zaposlene na RTV, člane in pridružene člane PD RTV, za ostale udeležence 15 eur. Prevoz: avtobus

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.

Lepo vabljeni vsi, ki si želite prijetnega pohoda v dobri družbi!

Scroll to Top