PD RTV vabi na Veliko planino čez KUKLARJE v nedeljo 18.junija 2023

PD RTV vabi planince in planinke na Velliko planino čez Kuklarje. Našo pot bomo pričeli na nad. višini 550 m pri sp. postaji žičnice za Veliko planino in nadaljevali po Dolskem grabnu. Po cca uri hoda bomo zapustili markirano pot in se usmerili na lovsko stezo, ki vodi strmo v breg. V nekaj ključih nas levo pod steno Vrta in desno Kuklarjev pripelje do zahtevno izpostavljene prečnice, ki ima celo nekaj slabe stare vrvi. Kasneje nas precej zaraščena pot pripelje do nekaj počitniških hiš.

Nadaljevali bomo proti Zelenemu robu (1603 m) do vrha Gradišča (1666 m). Po krajšem postanku in razgledih se bomo vrnili na Zeleni rob, kjer bo daljši postanek za malico iz nahrbtnika oz. možnost hrane v Gostišču Zeleni rob.

Sestopili bomo na planino DOL in se po Dolskem grabnu vrnili na naše jutranje izhodišče.

Pot je TEHNIČNO in kondicijsko ZAHTEVNA in premaga cca 1100 višinskih metrov vzpona. Skupne hoje bo za cca 7 ur brez vključenih postankov. Tura je primerna samo za KONDICIJSKO DOBRO pripravljene pohodnike.

Odhod: TIVOLI ob 6.30 uri, prihod v poznih popoldanskih urah.

Prijave sprejema vodnik CAR Drago na telefon 041-727-847 do vključno srede 14.6.2023, oz. do zasedenosti prostih mest.

Prispevek za prevoz in organizacijo: 10 eur za člane PD RTV, pridružene člane, zaposlene na RTV, za ostale 12 eur.

Prevoz: kombi

V primeru slabega vremena pohod odpade, prijavljeni bodo pravočasno obveščeni.

S  prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.

Scroll to Top