PD RTV vabi na VIRNIKOV GRINTOVEC – (1654 m) v nedeljo 24. septembra 2023

PD RTV vabi planince in planinke v KARAVANKE na mejno goro nad Jezerskim – Virnikov Grintovec.

Zapeljali se bomo po dolini Kokre do Zg. Jezerskega, kjer bomo pri cerkvi pričeli z našo potjo. Markirana pot se strmo dvigne po kolovozu mimo kmetije Žmitek.

Kasneje preide v gozd in se dviguje vse do Olipovega roba (1124 m), kjer za kratek čas postane bolj položna. Na višini cca 1400 m dosežemo mejo in zadnji  vzpon po mejnem grebenu. Pot po grebenu sprva kombinacija trav in skalovja, kasneje tudi izpostavljena in v mokrem nevarna za zdrs.

Pot je tehnično DELNO ZAHTEVNA, premagamo 800 višinskih metrov. Vzpona bo cca 2,5 ure, sestop po poti vzpona cca 2 uri. Skupne hoje brez postankov bo 4-5 ur.

Oprema primerna vremenskim razmeram, ustrezna obutev in pohodne palice.

Na poti ni koč, hrana in pijača iz nahrbtnika.Po dogovoru lahko turo zaključimo ob jezeru, kjer je možnost prehrane.

ODHOD:  TIVOLI ob 7.uri, prihod v popoldanskih urah.

PRIJAVE zbira vodnik CAR Drago na telefon 041-727-847 do vključno srede do 15.ure, oz. do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena pohod odpade,oz. se prestavi za en teden. Prijavljeni bodo pravočasno obveščeni. Prispevek za prevoz znaša 12eur za zaposlene na RTV, člane in pridružene člane PD RTV, za ostale udeležence 15 eur. Prevoz bus ali kombi

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.

Lepo vabljeni!

Scroll to Top