PD RTV vabi na Vrtaško Sleme v soboto, 8. septembra 2018

Odhod ob 6.00 uri s parkirišča v Tivoliju. povratek v večernih urah
OPIS POTI
Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri doline Vrata in se po njej peljemo mimo slapa Peričnik še kakšen kilometer kjer bomo izstopili.Pot bomo nadaljevali po neoznačeni stezi.
Vračali se bomo mimo Vrtaške planine,  pod slapom Peričnik( po neoznačeni stezi)  do parkirišča kjer nas bo čakal avtobus. Planina se nahaja nad Mojstrano. Na planini stoji pastirska hiša katera ima na podstrešju hiše urejen zasilni bivak. S planine je lep pogled proti vrhovom nad dolino Vrat.
Oprema : Primerna topla oblačila za visokogorje. (ni potreben samovarovalni komplet)
Hrana in pijača iz nahrbtnika (tura je kar dolga)
Hoje je za cca 8 do 9  ur.
Pohod bo samo ob napovedi lepega vremena.
Pohod bo vodil Drago Car tel. 041 727 847, prijave do četrtka 6.9.2018.
S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.
Dodatno obvestilo za Jalovec. Vzpon je predviden med 14. in 16. septembrom, turo bo vodil Jan Skoberne, dodatna pojasnila tel. 041 707 795
Scroll to Top