PD RTV vabi v Grobničke Alpe na FRATAR (1353 m) v soboto 3.decembra 2022

Grobničke Alpe so skupina vrhov, ki se dvigajo nad obsežnimi travniki v zaledju Reke na Hrvaškem. Z razglednih vrhov se nam v lepem vremenu odpirajo čudoviti razgledi na Kvarnerski zaliv : od Učke čez Cres in Krk na Jadransko morje, ki izginja daleč v daljavi.  Izhodišče naše poti bo naselje Podkilavac nad Reko. Najprej se usmerimo do kažipotov, ki nas vodijo na pot za Planinski dom Hahlič, ki velja za enega najlepših na Hrvaškem. Za pot do doma bomo predvidoma porabili 2,5h in pri tem premagali slabih 800m višinske razlike. Dom bo odprt, možno bo naročilo pijače in po predhodnem dogovoru tudi enolončnice. Planinci, ki bodo želeli lahko počakajo v domu ali se sprehodijo po bližnji okolici. Ostali nadaljujemo s krožnim vzponom na 1353m visok Fratar, za kar bomo porabili približno dve uri in premagali še približno 250m višinske razlike. Od doma do izhodišča se vračamo krožno, po drugi poti. Za celotno pot z vzponom na Fratar bomo s postanki porabili 7-8 ur in skupno premagali dobrih 1000 višinski metrov. Celotna pot je zmerno zahtevna in je primerna za gornike s kondicijo, vajenih daljših poti v sredogorju.

Zbor: v soboto 3. 12. 2022 ob 5:30 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v poznih popoldanskih urah.  Prevoz: minibus
Prispevek za stroške prevoza in organizacije je 15 eur za člane, pridružene člane PD RTV in zaposlene na RTV. Za ostale udeležence znaša prispevek 18 eur. Prijave do torka 29.11.2022, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                                                                       

Ne pozabite na zaščito proti mrazu , pohodne palice in rezervna oblačila. S seboj imejte dovolj pijače. Prehrana iz nahrbtnika, možnost enolončnice v planinski koči (sporočite ob prijavi).  Obvezna je primerna obutev. Opremo prilagodite  vremenski napovedi.  S seboj imejte osebni dokument. V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.   

Vodnik:  Marko Gale s pomočnikom  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel. 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

Scroll to Top