PD RTV vabi v nedeljo 12.6.2022 na Konja in Rzenik (1803m)

Zbor v Kamniku na parkirišču Bencinske črpalke Petrol ob pol šestih.

 Vrnili se bomo v popoldanskih urah.

Konj je 1803 m visok vrh, ki se nahaja med Veliko planino in Presedljajem. Z vrha, se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp ter na Rzenik in njegovo skoraj navpično severno steno.

Skupaj se bomo odpeljali do izhodišča pred Belo, nato po markirani poti do Presedljaja, potem sledi nekoliko težji del poti proti vrhu Konja. Sestop bo v smeri Rzenika, ki ga bomo spotoma obiskali, potem pa mimo planine Dol in čez Martinj stezo do doline. Sledi še 10 minutni pohod do avtomobila.

Vzpona je za slabe 4 ure. Skupaj je predvidenih približno 7 ur hoje. Gre za zahtevno turo, potrebna je ustrezna kondicija. 

Strošek vodenja in organizacije pohoda v višini 10 eur lahko nakažete na trr PD RTV ali v gotovini na pohodu.

Ne pozabite  na primerno obutev in oblačila, palice, malico in pijačo (vsaj dva litra), ter plezalni pas in samovarovalni komplet, če ga imate. Možna je izposoja.

Vodnik: Andrej Lah

Prijave in dodatne informacije: Andrej tel. 040 553 081.                               Lepo vabljeni!

V primeru slabega vremena boste o odpovedi vsi prijavljeni pravočasno obveščeni.

Vsi tisti, za katere je tura na Konja in Rzenik prezahtevna, ste vabljeni na:

29. POHOD PO VELIKOLAŠKI KULTURNI POTI

Vabljeni na tradicionalni 29. planinski pohod po Velikolaški kulturni poti (Velike Lašče – Retje – Podsmreka – Rašica – Velike Lašče). Dobra planinska družba in nova znanja zagotovljena.

Gre za pot iz Velikih Lašč do rojstne hiše Frana Levstika (Retje), do hiše Josipa Stritarja v Podsmreki in zaključek prireditve na Rašci pri Trubarjevi domačiji. Prevoz do Velikih Lašč individualno, za prevoz z Rašce do Velikih Lašč poskrbi organizator. Pot je lahkotna, dolga 15 km. Dodatno info: Liljana 040 256 457.

Datum: 12. 6. 2022
Čas dogodka: od 08.00 do 16.00

Scroll to Top