PD RTV vabi v nedeljo 19.2.2017 na športno plezanje v dolino Glinščice

Odhod ob 9 30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17 ure.

Od Ljubljane do Glinščice bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti do plezališča. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku. Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi. (Veliša Lazovič 040 749 188). Ena od možnosti je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso….), vrvi (vsaj 50m).

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo, rokavice, čaj.

Izlet bo vodil Andrej Lah. Prijave do četrtka 16.2.2017 na tel 040 553 081.

Prispevek za izlet (prevoz, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV 10eurov (nečlani 13 EUR).

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top