ŠPIK HUDE POLICE, Italija, 14. 7. 2018

Čas in kraj odhoda

V soboto, 14. 7. 2018 ob 6.00 uri iz parkirišča pod Halo Tivoli. Prevoz bo organiziran z malim avtobusom do 30 oseb.

 

Vodnica

Alenka Sakelšek

 

Potek izleta

Iz Kranjske Gore se čez mejni prehod Rateče zapeljemo do Trbiža, nadaljujemo levo v smeri Bovca in cesti sledimo do križišča v bližini Rabeljskega jezera, nadaljujemo do Nevejskega prevala, na odcepu pa zavijemo proti Montažu. Parkirali bomo na velikem parkirišču, kjer bom začeli z našo turo. Iz parkirišča pot nadaljujemo proti koči Brazza, od koče bo zmeren vzpon čez travnata pobočja. Razgledna pot nas pripelje na strma pobočja Špika Hude police. Tu si bomo zaradi precejšnjega števila kozorogov, ki pogosto prožijo kamenje,  nadeli čelade. Del poti je speljan po stari vojaški mulatjeri, brez makracij. Pot je vse bolj kamnita in nas pripelje do manjše škrbine v glavnem grebenu, po nekaj minutah hoje pa stopimo na vrh Špika Hude police.

 

Značaj ture (izleta)

Pot je označena kot lahka nemarkirana, vendar je to prava planinska poslastica. Opazovali bomo čudovit rastlinski in živalski svet, najvišje vrhove Montaž, Viš in Kaninsko pogorje v Sloveniji. Za pohod bosta dve možnosti: hoja po planini Pecol in občudovanje raznovrstnih cvetlic, gamsov in svizcev, tukaj čelada ni potrebna! ali vzpon na Špik Hude police. Višinska razlika je 910 m, čas skupne hoje je cca 5 ur.

 

Oprema

Primerna obutev, oblačila glede na vreme. Priporočam  pelerino in kremo za sončenje, zaščitno pokrivalo,  pohodne palice če jih uporabljate. Čelada je obvezna za vzpon na Špik Hude police,  vzemite tudi zadostno količino pijače, hrane oz. energetskih prigrizkov.

 

 

Strošek

Cena prevoza in organizacija pohoda je 10 E. Možnost plačila na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.

 

Prijave

Najkasneje do petka, 13. 7. 2018 po mailu alenkasak@gmail.com ali po telefonu 041231977. S seboj obvezno vzemite osebno in planinsko izkaznico.  

 

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek, 041 231 977.

 

 

Scroll to Top