Planinci PD RTV vabljeni v SOBOTO 30.10.2021 na pohod od JAMNIKA do DRAŽGOŠKE GORE

Izhodišče poti bo vas Nemilje, kjer se bomo po planinski poti v cca 1 uri povzpeli do JAMNIKA, kateremu rečemo kar balkon Gorenjske. Naredili bomo krajši postanek za fotografiranje in lepe razglede. Pot bomo nadaljevali proti razgledniku BELA PEČ, ki se dviga nad vasjo Podblica.  Po gozdu nadaljujemo našo pot proti vrhu BRITMANCA in po krajšem spustu do DRAŽGOŠKE GORE, kjer bom imeli lepe razglede proti Škofjeloškemu pogorju in ker je vrh dokaj prostran bomo imeli prostor in čas za  malico.

Z Dražgoške gore se bomo spustili v smeri BIČKOVE SKALE in delno po travniških poteh, delno po cesti in gozdu zaključili  našo pot na izhodišču v Nemiljah.

Izhodišče je na 500 m nadmorske višine, potem pa sledijo vzponi na Jamnik  831m, Bela peč 1133 m, Britmanca 1243 m, Dražgoška gora 1140 m.  Skupne hoje bo za cca 6 ur s postanki dobrih 7 ur, celoten krog je dolg cca 15 km.

Pot tehnično ni zahtevna, je pa potrebna primerna kondicijska pripravljenost, ustrezna obutev in oblačila primerna vremenski napovedi.

Malica in pijača iz nahrbtnika, na poti ni planinskih postojank.

Odhod TIVOLI ob 7. uri  kombi ali minibus, odvisno od števila prijav, cena prevoza 12 EUR.

Prijave do vključno četrtka 28.10. pri vodniku Car Dragu na telefon 041-727-847

V primeru slabega vremena izlet odpade. Prijavljeni boste pravočasno obveščeni.

Upoštevali bomo priporočila NIJZ, obvezno PCT.

Lepo vabljeni

Scroll to Top