Planinski izlet na Ljubelsko Babo ali Košutico (1968 m), 26. Avgust 2012

 

Odhod 26.08.2012 izpred os. šole Toneta Čufarja ob 6,30 uri  – povratek v Ljubljano okoli 18 ure

Hoje je približno za 6 ur

Z avtobusom se bomo odpeljali do Podljubelja in se počasi odpravili proti čudoviti planini Korošici in od tam naprej proti vrhu.

Ljubeljska Baba ki je znana tudi pod imenom Košutica se izmika radovednim pogledom iz doline saj jo zakriva greben Košute. Njen vršni del se prikaže šele ko se pripeljemo skoraj do Ljubeljskega predora.

Košutica ali Ljubeljska Baba je razgledna gora, ki se nahaja severno od zahodnega grebena košute. Z vrha na katerem je manjši križ ter vpisna skrinjica z žigom, se nam odpre lep razgled po osrednjem delu Karavank. Najlepše se vidi bližnji Veliki vrh v Košuti ter severna ostenja omenjenega grebena. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse od Julijskih Alp do najvišjih vrhov v Visokih Turah.

Oprema : primerna planinska obutev in oblačila zaščito pred soncem ter pohodne palice, pijača in hrana iz nahrbtnika ali v koči.

Cena pohoda : člani 10€  – nečlani 13€

Vodnik : Drago Car

pomočnik : Jan Skoberne

Prijave zbira Drago Car na tel.štev. (041 727 847) ali po spletu (dragoc57@gmail.com) do četrtka 24.avgusta do 12 ure

 

S prijavo na pohod udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izletov ter izpolnjuje zdravstvene,psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na poletnih planinskih pohodih in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec se je dolžan ves čas pohoda obnašati se v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Scroll to Top