Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na Menino planino (1508m)v soboto, 5.februarja 2022

Cilj našega tokratnega izleta bo Menina planina, predalpska planota v Kamniško – Savinjskih Alpah. Menina je ime dobila po menihih iz gornjegrajskega benediktinskega samostana.  Planina poteka v smeri vzhod – zahod v dolžini preko 20 km, v smeri sever – jug pa se razširi za 10 km. Najvišji vrh planote je Vivodnik (1.508 m) kjer je tudi razgledni stolp. Izhodišče naše krožne poti bo naselje Okrog pri Motniku v Tuhinjski dolini. Najprej se bomo povzpeli na Vivodnik, sestopili do Doma na Menini planini (1453m), kjer bomo imeli postanek in se preko Biba planine (1300m) vrnili na izhodišče. Premagali bomo približno 700 višinskih metrov, hoje s postanki 5-6 ur.

Zbor: sobota 5.2. ob 7.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v popoldanskih urah  Prevoz bomo izbrali glede na število prijav, predvidoma minibus.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 12 eur, za ostale udeležence 15 eur. prijave do srede 2. februarja 2021, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Možnost naročila pijače v Domu na Menini. ( https://www.pzs.si/koce.php?pid=199) Ne pozabite na zaščito proti mrazu , pohodne palice, dereze za sredogorje, gamaše in  rezervna oblačila. Opremo prilagodite zimskim vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna obutev za hojo v snegu.  V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.  Organizacija v skladu z navodili NIJZ, obvezna uporaba zaščitnih mask.    

Vodnik:  Marko Gale s pomočniki.  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

Scroll to Top