Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na PLANINO KOREN (1675m) v nedeljo, 14.aprila 2024

Planina Koren je še vedno živa planina, ki se nahaja med Velikim Zvohom in Košutno. Ob robu planine, od koder se odpre lep razgled se nahaja večje napajališče za živali, sredi planine v manjši dolinici pa še pred leti obnovljena pastirska koča, ki nudi tudi samopostrežno okrepčilo.

Z osebnimi avtomobili se bomo skupaj zapeljali na planino Jezerca, od koder bomo nadaljevali peš in po približno uri in pol prispeli do našega cilja. Možna je tudi težja varianta, o kateri se bomo pogovorili na začetku našega izleta. Sestop bo po isti poti.

Zbor ob 7h na parkirišču v Tivoliju.

Strošek vodenja in organizacije pohoda v višini 10 eur za člane oziroma 12 eur za nečlane PD RTV lahko nakažete na trr PD RTV ali v gotovini na pohodu.

Ne pozabite  na primerno obutev in oblačila, palice, dereze (lahko manjše v kolikor se sneg še obdrži), ter malico in pijačo ( 1-2 litra).

Vodnik: Andrej Lah

Prijave in dodatne informacije so možne do 11.4.2024, oziroma zapolnitve prostih mest na tel. 040 553 081 (Andrej)

Opremo prilagodite vremenskim pogojem.   V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer boste prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev, (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Scroll to Top