Planinsko društvo ISKRA Ljubljana vabi na zimski planinski tabor Pohorje 2018

Čas in kraj odhoda

Od petka 9. februarja do nedelje 11. februarja  2018  na Pohorju. Zbor udeležencev v Ruški koči na Arehu  v petek ob 9.30 uri, povratek s Pohorja v nedeljo, predvidoma ob 16. uri. Udeleženci se za prevoz dogovorite sami; koča ( 1246 m n. v.)  je dostopna po asfaltirani cesti, parkirišče zagotovljeno.

 

Vodnik-i

Pohode bodo vodili ustrezno usposobljeni  društveni planinski vodniki, strokovne vsebine pa predstavili izkušeni  gostujoči predavatelji.

 

Potek izleta

Planinski zimski tabor bo organiziran v  Ruški koči na Arehu. Nočitev in izobraževanja bodo potekala v  depandansi – Čandrovem domu.  Udeleženci bodo nastanjeni v  komfortnih tri do sedem  posteljnih sobah z lastno  kopalnico, sanitarijami in  televizijo. Posteljnina  in brisača sta všteti v ceno nastanitve. Zagotovljena sta dva obroka (  samopostrežni zajtrk   in  večerja), na voljo  bo vsak dan  tudi topel čaj za na pot. Prostori so udobni in primerno ogrevani, na voljo je sušilnica za obleko in opremo ter  opremljena multimedijska  učilnica.  Prvi obrok bo zgodnja večerja v petek,  zadnji obrok je zajtrk v nedeljo.

 

Značaj ture (izleta)

Organizirano  teoretično in praktično izobraževanje planincev za gibanje v zimskih razmerah.  Okvirni program usposabljanja : opremljenost in usposobljenost pohodnikov za gibanje v zimskih razmerah, načrtovanje zimske ture,  varovalne tehnike, obnovitev znanja prve pomoči ter  predstavitev oživljanja z  avtomatskim eksternim  defibrilatorjem (AED).  Glede na vremenske  in snežne razmere bodo organizirani  krajši in daljši  planinski pohodi, terenske vaje,  predavanja,  predstavitve,   preverjanje znanja in družabne aktivnosti.

 

Oprema

Primerna pohodna obutev in topla oblačila za tri dni, toaletne potrebščine,  copati ali ustrezna lahka obutev, kapa, rokavice, zaščita pred morebitnimi padavinami,  zaščita pred visokogorskih soncem, naglavna ali ročna svetilka, prva pomoč, pohodne palice, dereze, gamaše, planinska in zdravstvena  izkaznica, zdravila, če jih potrebujete…..

Čelada, cepin, lopata, plazovna žolna, krplje – če jih imate, prinesite, prosim.

NE POZABITE NA PUSTNI KOSTUM ZA SOBOTNO VEČERNO PUSTOVANJE!

Strošek

76,00 EUR 

Stroške nastanitve in prehrane  udeleženci poravnajo na recepciji Ruške koče. Plačila turistične takse so člani PZS  s plačano članarino oproščeni.

Prijave

 

Prosimo za čimprejšnje prijave na spletni strani društva  ali nadjau@siol.net,  najkasneje do torka, 6. 2. 2018 do 18. ure,  oziroma do zapolnitve kapacitet ( max 30 oseb). Za člane PD RTV Ljubljana zbira prijave  Liljana  Drevenšek – 040 256 457 

 

 

 

Dodatne informacije

 

Tabor je namenjen izobraževanju in usposabljanju članov in pridruženih članov PD Iskra Ljubljana s plačano članarino za tekoče leto.

Plačilo akontacije ni potrebno.

Morebitne odjave  zaradi bolezni ali poškodbe  dovoljene  do četrtka, 8. 2. 2018 do 16. ure.

Telefon za dodatna pojasnila: 041 993 189, Nadja

Toplo povabljeni J

 

 

 

 

Scroll to Top