Planinsko društvo RTV Ljubljana organizira in vabi na Slemenovo špico, 1911 m

v nedeljo, 15. oktober 2017

Odhod avtobusa ob 7.00 uri zjutraj iz parkirišča avtobusov pred Halo Tivoli

Kdaj in kje: V nedeljo, 15. 10. 2017, odhod avtobusa ob 7.00 uri iz parkirišča avtobusov pred Halo Tivoli.

Vodnika:  Alenka Sakelšek, Drago Car
Potek izleta: Izlet bomo združili s člani PD Iskra. Z avtobusom se bomo odpeljali do Erjavčeve koče na Vršiču, kjer se prične naša pot v smeri Slemenove špice, Male Mojstrovke po Hanzovi poti in Doma v Tamarju. Pot nas vodi skozi pasove ruševja med macesni, ki v tem času že dobivajo zlate jesenske barve. Ob lepih pogledih na Špikovo skupino, Škrlatico, Prisojnik, Višič prispemo do prevala Vratca (1799 m). Nadaljujemo v smeri Slemenove špice, po poti, ki še naprej preči pobočja visoko nad Malo Pišnico. Ob lepih pogledih, ki sežejo vse do bližnje Italije in Avstrije pa prispemo na pobočja Slemenove špice. Kaj kmalu pridemo do dveh jezerc, kjer se nam odpre vsem znan pogled proti Jalovcu. Mimo vpisne skrinjice se v nekaj minutah povzpnemo na razgleden in prepaden vrh Slemenove špice.

Oprema: Primerna planinska obutev, pohodne palice (če jih uporabljate), topla oblačila  (tudi kapa in rokavice), zadostna količina pijače, nekaj hrane in energetskih ploščic,  ter vse ostalo, kar sodi v nahrbtnik za enodnevne izlete. Ob povratku se bomo ustavili v Erjavčevi koči, kjer bo možno dobiti topel obrok. Enolončnica jota ali ričet brez mesa 4 E, z mesom 5 E, zelje s pečenico 6,5 E. Prosim, da hrano naročite ob prijavi na izlet.

Čas hoje: Predvideno je 4 ure  lahke hoje.

Prevoz in strošek:   10 EUR.

Prijave sprejemamo do četrtka 12. 10. 2017 do 13. ure, oz. do zasedbe avtobusa.  Podrobnejše informacije dobite pri Alenki Sakelšek 041 231 97

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top