Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na PLANJAVO (2392m)

v NEDELJO, 17. junija 2018.

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

 

Rezultat iskanja slik za planjava

 

OPIS POTI:

 

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja. 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu. 

Izlet bo vodil Andrej Lah . 

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 8.6.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top