Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na Snežnik (1796 m) v soboto, 16. aprila 2016.

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

S kombijem se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Koper in na izvozu Postojna zapeljali proti Ilirski Bistrici in se usmerili proti Sviščakom.

S parkirišča se bomo  usmerili na makadamsko cesto, kjer bomo nadaljevali proti gozdu. Pot bomo najprej nadaljevali proti Malemu Snežniku, nato pa še proti Velikemu Snežniku. V kolikor bo koča odprta, bomo notri pomalicali, v nasprotnem primeru se bomo vrnili po krajši poti na Sviščake

 

Od parkirišča pa do vrha bomo naredili 554 m, višinske razlike.

Lahke hoje  je v eno smer 2 uri.

 

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, zimsko bundo, kapo ter rokavice. V nahrbtnik pa dajte rezervno majico. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

 

Hrana in pijača (vsaj 2 l)  iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj.

 

Pot je primerna tudi za otroke nad 10 let.

 

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

 

Prijave do četrtka, 14.  aprila  2016  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

 

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana, zaposlene na RTV SLO, ter člane drugih planinskih društev, ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 Najkasneje 1 dan pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva(namen: Snežnik, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top