Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na STEGOVNIK (1692m) v nedeljo, 15. maja 2016

Odhod ob 8:00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 16h.

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj – vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Jezerskega, a le do gostilne Kanonir, kjer zavijemo levo. Naprej sledimo sprva še asfaltirani cesti a le do približno 2km oddaljenega križišča, kjer se desno odcepi cesta na Stegovnik. Usmerimo se na to cesto, ki ji sledimo nekaj 100m do zapornice, kjer parkiramo na manjšem parkirišču.
Opis poti:

Pot je večino časa lahka in označena, le proti vrhu je nekaj metrov izpostavljene prečke, ki je zavarovana z jeklenico. Z vrha bomo krenili na drugo stran, kjer bomo sestopili skozi čudovito naravno okno, šli mimo bližnje jame, sledi nekaj metrov vzpona, kjer se poti zopet srečata. Hoje v obe smeri bo okoli 5 do 6 ur.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, samovarovalni komplet in čelado. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 1,5 l)  iz nahrbtnika.

Izlet bo vodil Andrej Lah .

Prijave do srede 11.5.2016 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top